Witte Wijn uit Toscane

Bekijk alle berichten

Laten we het eens hebben over de heerlijke witte wijnen uit Toscane. Wat een prachtige regio, toch, maar natuurlijk vooral bekend voor zijn rode wijnen.
Toscaanse witte wijnen zijn geliefd vanwege hun frisse en fruitige smaken, die perfect zijn voor een ontspannen avondje thuis of een feestelijke gelegenheid. Vaak voorkomende druivenrassen voor witte wijnen in de regio zijn Trebbiano, Malvasia en Vermentino.

We zoomen graag even in op één van de populairste witte wijnen uit Toscane, namelijk de Vernaccia di San Gimignano. De wijn is vernoemd naar de stad San Gimignano en wordt gemaakt van de “Vernaccia di San Gimignano”. Vernaccia betekent zo veel als “van hier” of “inheems” en bijgevolg mag er dus voor het produceren van de wijn uitsluitend gebruik gemaakt worden van deze inheemse “Vernaccia” die weelderig groeit op en rond de heuvel van San Gimignano. Extra fun weetje: het was de eerste Italiaanse wijn om in 1966 de welbekende “DOC” status te ontvangen en later in 1993 ook de “DOCG”.

Maar nu, wat nog veel belangrijker is: deze heerlijke wijn is uniek, droog en mineraal van smaak met tonen van citrus en groene appel en vaak zelfs lichte florale toetsen. Hij is perfect om van te genieten als aperitief met een lekkere antipasti of bij lichte gerechten met wit vlees, vis of schaal- en schelpdieren.

Dus, als je op zoek bent naar een heerlijke en verfrissende wijn met een unieke smaak, overweeg dan zeker eens een witte wijn uit Toscane. Probeer onze Il Lebbio, Vernaccia di San Gimignano, met wat Guztavo lekkers bij en wat fijn gezelschap en geniet van een onvergetelijk, smaakvol moment.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Shopping cart0
    There are no products in the cart!
    Continue shopping
    0